Thursday, 4 August 2016

UGC Net Computer Science Paper II July 16 page 3

21. Consider the following binary search tree:

If we remove the node, which of the node from the left subtree will be the new root
(1) 11
(2) 12
(3) 13
(4) 16
Answer : 4

22. Consider the following operations performed on a stack of size 5:
Push (a): Pop(); Push(b); Push(c); Pop();
Push(d);Pop();Pop();Push(e)
Which of the following statements is correct?
(1) Underflow occurs
(2) Stack operations are performed smoothly
(3) Overflow occurs
(4) None of the above
Answer : 2



23. Suppose you are given a binary tree with n nodes , such that each node has exactly either zero or two . The maximum height of the tree will be
(1) n/2-1
(2) n/2 +1
(3) (n-1)/2
(4) (n+1)/2
Answer : 3

24.  Which of the following is not an inherent application of stack?
(1) Implementation of recursion
(2) Evaluation of a postfix expression
(3) Job Scheduling
(4) Reverse a string
Answer : 3

25. in how many ways can the string
A∩B –A ∩ B-A
Be fully parenthesized to yield an infix expression?
(1) 15
(2) 14
(3) 13
(4) 12
Answer : 2

26. A multiplexer combines four 100 kbps channels using a time slot of 2 bits. What is the bit rate?
(1) 100 Kbps
(2) 200 Kbps
(3) 400 Kbps
(4) 1000 Kbps
Answer : 3

27. In a fully connected mesh network with 10 computers, total ____ number of cables are required and ________ number of pot are required for each device.
(1) 40,9
(2) 45,10
(3) 45,9
(4) 50,10
Answer : 3

28. In TCP/IP reference model, the job of _______ layer is to permit hosts to inject packets into any network and travel them independently to the destination.
(1) Physical
(2) Transport
(3) Application
(4) Host to network
Answer : 
29. if there are N people in the world and are using secrete key encryption/decryption for privacy purpose , then number of secrete keys require  will be:
(1) N
(2) (N-1)
(3) N(N-1)/2
(4) N(N+1)/2
Answer : 3
30. Optical fiber uses reflection to guide light through a channel, in which angle of incidence is ____ the critical angle.
(1) equal to
(2) Less than
(3) Greater Than
(4) less than or equal to
Answer : 3

Next Page